Hvorfor er vedlegg noen ganger listet som winmail.dat?

Følg

I noen meldinger finner du en fil med navn 'winmail.dat' istedenfor et eller flere vanlige vedlegg.
Årsaken til det er at avsender bruker en eldre versjon av Outlook og har sendt mailen i RTF format (Rikt tekstformat) som gjør at vedlegget kun virker i Outlook.

Det er da 3 mulighet til å få frem vedlegget:
1. Be avsender om å sende mailen på nytt i 'rent tekstformat' eller 'html-format'.
2. Åpne mailen i Outlook et annet epostprogram.
3. Lagre winmail.dat og åpne/dekode den med 'Winmail Opener'.