Oppsett av epost i Microsoft Windows Live Mail

Følg

Følgende er en veiledning for å sette opp din epostkonto Microsoft Windows Live Mail. Før du begynner skal du starte epostprogrammet. Dersom du ikke er komfortabel med å bytte mellom vinduer kan du med fordel skrive ut denne veiledningen.

Du behøver passordet for din epostkonto underveis i oppsettet. Dersom du er usikker på passordet kan du logge på Kontrollpanelet med kundenummer og passord for å sette et nytt passord for epostkontoen.

Legg til ny konto

Klikk 'Legg til e-postkonto'.

Epostadresse

Angi din epostadresse i feltet for 'E-postadresse:' og skriv inn ditt passord i feltet 'Passord:'.

Huk av for 'Husk passord'.

Angi navnet ditt i feltet for 'Visningsnavn:' og klikk 'Neste/Next'.

Velg POP3 eller IMAP.

POP3
Når du bruker POP3 lagres meldingene dine på vår epost-server etterhvert som de kommer inn. Når du sjekker epost lastes de ned til din maskin og slettes fra vår epost-server.
IMAP
IMAP, eller Internet Message Access Protocol, er et nyere alternativ for å laste ned epost. Når du bruker IMAP lagres fortsatt meldingene dine på vår epost-server etterhvert som de kommer inn, men Outlook laster ned en kopi av meldingene dine, og de blir ikke slettet fra vår server før de slettes i ditt Outlook.

Vi anbefaler på det sterkeste IMAP. Ved bruk av IMAP vil din epost til enhver tid være tilgjengelig i Webmail.  IMAP er dessuten høyst nødvendig dersom du ønsker å bruke din mobiltelefon for å lese epost , eller sette opp kontoen på flere maskiner.

Innkommende epostserver (POP3, IMAP eller HTTP)
innpost.sysedata.no NB! Du kan nå benytte tornado.email i stedet.
Server for utgående epost (SMTP)
utpost.sysedata.no NB! Du kan nå benytte tornado.email i stedet.

Legg merke til at her skal port for utgående server være '587'.

Merk av 'Utgående server krever godkjenning'.

Klikk deretter 'Neste/Next'.

Fullfør

Klikk 'Lukk/Finish'.