Hva er en sonefil?

Følg

En sonefil er en fil som benyttes til lagring av DNS-poster for et domenenavn. Filen bærer informasjon om hvor tilknyttede tjenester som epost og nettsider ligger, eller hvem som håndterer de.

Siden denne informasjonen ikke blir med når et domenenavn flyttes etterspørres ofte sonefil i forbindelse med flytting for å kopiere DNS-poster. Ved å sette opp eksisterende DNS-poster på et domenenavn før det flyttes unngår du nedetid etter at det er flyttet.