Opprette SPF-records

Følg

Hva er en SPF-Record?

Sender Policy Framework (SPF), eller Sender Permitted From som det var kjent som tidligere, er en metode som er brukt for å forhindre at epost som sendes med forfalsket domenenavn havner i avsenderadressen. Med forfalsket domenenavn menes det at domenet egentlig eksisterer, men at avsenderen benytter seg av en annen adresse enn sin egen som avsenderadresse.

Hvorfor bør jeg benytte SPF?

Hvis et domene publiserer SPF, så er det mindre sannsynlig at spammere og "phishers" klarer å forfalske epostmeldinger til å være fra et gitt domene. Dette siden forfalskede epostmeldinger blir plukket opp av spamfiltere som sjekker SPF-Records. Derfor er et SPF-beskyttet domene mindre attraktivt for spammere, som igjen resulterer i at gyldige domener ikke blir svartelistet.

Hvordan er SPF formatet?

SPF har 8 forskjellige funksjoner.

example.com. IN SPF "v=spf1 a mx -all
  • ALL:
  • A:
  • IPv4:
  • IPv6:
  • MX:
  • PTR:
  • EXISTS:
  • INCLUDE:

Hvordan setter jeg opp en SPF-Record i kontrollpanelet?

1. Velg 'Domenenavn' fra menyen i Kontrollpanelet, og klikk domenenavnet du ønsker å gjøre endringer på.
    2. Velg 'Redigere DNS' fra undermenyen.
    3. Klikk 'Ny post'.
    4. Du må nå angi innholdet for posten. Eksempeldata:
      Navn: domene.no
      Type: SPF
      Innhold: example.com. IN SPF "v=spf1 a mx -all
      TTL: 10800
    5. Klikk 'Lagre'